Nettalliansen er invitert inn i prosjektet for å være med på å teste ut produktet og bidra til utvikling av deres forretningsmodell. Vi er derfor ikke med på utviklingen av selve produktet, men på å teste det ut i felt. Risikoen ved å være med i prosjektet er derfor vurdert til å være svært liten.
For selskapene som vil være med på dette prosjektet blir det forventet at en gjennomfører minst 150 stolpekontroller med radarenheten (vi må ha 1500 stolpekontroller totalt i Nettalliansen) og at man deltar med til sammen ca 35 timer inn i prosjektet med arbeidsmøter og tilpasning av forretningsmodell.
Mer informasjon om prosjektet finner du i denne prosjektbeskrivelsen og i forslag til samarbeidsutkast fra Birdsview. Tidsplanene har blitt noe forskøvet ift. opprinnelig plan, men hovedaktivitetene vil være like og vi tar sikte på å starte opp prosjektet medio november. Les også mer om Birdsview på deres hjemmesider.
Bruk av FoU-rammen
Prosjektet er godkjent av NVE og alle kostnader knyttet til prosjektet blir ført mot FoU-rammen til selskapene. Kostnadene hvert enkelt selskap har med oppfølging og utførelse av kontrollene blir ført mot egen FoU-ramme, mens felleskostnadene til Nettalliansen og Birdsview blir dekket av felles FoU-pott og fordelt på alle selskapene i Nettalliansen.
Dette er med andre ord en fin mulighet til å få testet ut et nytt produkt, utføre en del råtekontroller og få dekket kostnaden over FoU-rammen.
Gi beskjed om ditt selskap vil delta
Styret i Nettalliansen har godkjent forslaget fra Innovasjonsgruppen om å delta i innovasjonsprosjektet Birdsview-Råtedetektor dersom vi får med minimum 6 selskap på prosjektet.
Vi ber om tilbakemelding innen 1. november til Hans Ørjasæter på om ditt selskap vil være med på dette prosjektet.