Takk for gjestfriheten, Svorka!

Nå som vi endelig kan skimte enden på korona, kan vi omsider møtes ansikt til ansikt igjen. Hans Ørjasæter har derfor kommet seg ut på veien. 

Hans Ørjasæter, Nettalliansens leder for nettdrift, har endelig kommet seg ut på veien og smiler bredt der han sitter bak rattet i sin tyttebærrøde VW Polo. Første selskap ut på den kommende roadtripen var Svorka, som tok han godt imot i Surnadal på tirsdag denne uken. 

Det ble en hyggelig og konstruktiv dag der Hans fikk et godt innblikk i Svorka som selskap og deres betydning i lokalsamfunnet. Sammen med Kjetil Halle, Ivar Vikan og Håkon Solvik ble det lange og gode diskusjoner om hva som er viktig for selskapet og deres eierskap i Nettalliansen både på kort og lenger sikt.


Enighet om veien videre
En viktig forutsetning for at selskapene i alliansen skal kunne ta ut de store gevinstene, er å løfte blikket og se på alle systemene og bransjeløsningen som en helhet. Skal vi klare å samarbeide og jobbe på tvers, må alle bortimot 30 selskap i Nettalliansen være på de samme løsningene og bruke løsningene på samme måte. Standardisering av arbeidsprosesser er derfor en veldig viktig del av veien mot gevinstrealisering. 

Det ligger et stort potensiale i samarbeidet rundt standardisering og digitalisering gjennom bransjeløsningen. For å hente ut gevinstene trenger vi høyere fart og sterkere forpliktelser. Svorka ser dette tydelig, og det ble ikke levnet tvil om at de er klare for å gi gass.


Hemsedal neste
Neste besøk går til Hemsedal Energi kommende tirsdag. Stay tuned - før du vet ordet av det står Hans og flere fra Nettalliansens administrasjon på trappen til ditt nettselskap!


Foto: Tatt av Håkon Solvik på løpetur med Hans Ørjasæter etter endt møtedag.