Smartgridkonferansen 2018

Smartgridkonferansen ble holdt i Trondheim denne uken, og representanter fra administrasjonen var til stede. 

Det var et tettpakket program, og podiet ble fylt av foredragsholdere fra både stat, kommune, leveradørsiden og større nettselskap. Vi hadde håpet å se flere eierselskap fra Nettalliansen, men det var hyggelig å treffe de 3 selskapene som deltok. 

Alle presentasjonene fra konferansen finner dere her.

Smartgridsenterets Innovasjonspris ble utdelt for første gang i år, og Nettalliansen sitt innovasjonsprosjekt Digitalisering av Nettdrift var en av kandidatene. Målsetningen med prisen er å gi økt oppmerksomhet til foregangsaktiviteter innen smarte nett, og på denne måten øke spredningen av konsepter og beste praksis på tvers av bransjen. 

Det var mange gode kandidater, som er et godt bevis på at det skjer veldig mye spennende utvikling og innovasjon ute hos selskapene. Nettalliansen sitt prosjekt nådde dessverre ikke helt opp, men det er uansett positivt å kunne bidra til listen over foroverlente selskap. Vinneren ble Agder Energi med sitt prosjekt "Digitalisering for optimal bygging og drift av strømnett". Statnett med "AutoDig" og eSmart Systems med "Connected Drone", fikk henholdsvis 2. og 3. plass.

 

     

Det var høy minglefaktor mellom foredragene.

Adm.dir. Ola Raknes fra Stranda Energi tok seg en velfortjent pause.