Oppsummering av beredskapsøvelser i IKT-sikkerhet

Beredskapsøvelsene IKT-sikkerhet 2019 ble gjennomført i uke 42 og 43. Nettalliansen og NC-Spectrum har i år kjørt to øvelser, en i Oslo 16. oktober og en i Lærdal 22. oktober. Begge øvelsene var fulltegnede.

Beredskapsøvelsene ble gjennomført som diskusjonsøvelser med følgende tema:

  • Hydro-case
  • Kraftsensitiv informasjon på avveie
  • Utfall av nettverk, ams og driftskontroll

 

Begge øvelsesdagene ga gode diskusjoner, og bred forståelse for at en IT-hendelse er en beredskapshendelse som i stor grad kan påvirke hele organisasjonen.

NC-Spectrum er særdeles gode øvingsholdere, og har også i år laget et godt og solid innhold for selskapene i Nettalliansen. Materialet fra øvelsene i form av innsatsplaner, presentasjoner og rapporter vil legges ut på samhandlingsnettet så snart de er klare. Du vil finne materialet under forvaltning og IKT-sikkerhet.

 

Bli vertskap!
En stor takk til årets deltakere for spennende og innholdsrike øvelsesdager. Vi vil også takke Lærdal Energi som var vertskap for øvelsen på Vestlandet.

Vi vil sette opp fire øvelser i 2020, to på våren og to på høsten. Hvis dere ønsker og har mulighet til å være vertskap for beredskapsøvelse i 2020, så ønsker vi å høre fra dere. Ta kontakt med Hanne Johansen, hanne.johansen@nettalliansen.no / 476 30 481.

(Bilde: Lærdal Energi)