Forklaringsvideoer for nye nettsider

Flere selskap har fått nye nettsider i løpet av sommeren, og flere kommer til. Vi har nå lagt ut 9 forklaringsvideoer for publiseringsløsningen Craft.

Filmene er fra korte snutter til nær 20 minutters forklaringsfilmer for praktisk bruk. Alle filmene ligger under Opplæring på samhandlingsnettet

1. Hvordan logge inn på Craft
Denne videoen viser hvordan du logger inn på Craft, for å kunne endre på nettsiden.

2. Byggeblokker - Innholdsmodul
Denne videoen viser en av de mest brukte byggesteinene i Craft, nemlig innholdsmodulen. Her kan du legge til og endre på tekst, lage tabeller, legge inn bilder med mer.

3. Byggeblokker - Dropdown tabs
Denne videoen viser hvordan du lager dropdown tabs/ kollapsende bokser, og hvilke muligheter du har via denne byggesteinen.

4. Byggeblokker - CTA Buttons (call to action)
Denne videoen viser hvordan du lager knapper på en side, samt hvordan man kan endre litt på dem.

5. Byggeblokker - Contact form
Denne videoen viser steg for steg, hvordan du lager et enkelt kontaktskjema.

6. Byggeblokker - Contact form advanced
Denne videoen viser hvordan du steg for steg lager et mer avansert skjema. Et slikt skjema kan brukes til for eksempel søknader.

7. Redirect URL
Denne korte videoen viser hvordan du kan knytte lenker til menypunkter. For eksempel hvis du skal ha en viderekobling til mine sider eller en portal.

8. Byggeblokker - Sidebar
Denne videoen viser de ulike blokktypene du kan legge til i sidebaren. Det er tre forskjellige blokktyper: Content (Brand) Box, Links Block og Block with CTA.

9. Tips og triks i Craft CMS
Denne videoen viser generelle tips som kan være nyttig å bruke i Craft. Vi går igjennom funksjoner som å opprette utkast, forhåndsvise sider mens du lager dem, endre rekkefølge på sider i menyen og hvordan man lager sider som er gjemt fra hovedmenyen.