Beredskapsøvelser IKT-sikkerhet 2021

Nettalliansen og NC-Spectrum inviterer til digitale beredskapsøvelser i IKT-sikkerhet, den 17., 18. og 23. mars.

Påmelding til en av øvelsene kan du gjøre her. De som melder seg på, vil motta en møtelink.

Påmelding 17. mars

Påmelding 18. mars

Påmelding 23. mars


Pris: 2 000 kr/deltaker + mva.
Påmelding er bindende, dersom påmeldt deltaker ikke kan stille er det mulig å gi plassen til en annen deltaker fra samme selskap.

Det er 10 plasser per øvelse og øvelsene tidligere år har stort sett vært fulltegnet. Vi håper på like stort engasjement digitalt i 2021.


Gjennomføring av øvelsene
Beredskapsøvelsene er et viktig og nyttig virkemiddel for å øke bevissthet og kompetanse innen IKT-sikkerhet, både for enkeltressurser og hele selskapet.

I 2020 gjennomfører vi de tre første øvelsene digitalt. Beredskapsøvelsen gjennomføres som en skrivebordsøvelse med gjennomgang av følgende tema:

  • Hydro-case
  • Kraftsensitiv informasjon på avveie

Dette er de samme øvelsene som ble kjørt i 2019. Vi gjentar suksessen da det fortsatt er svært relevant.

Øvelsen er tilpasset beredskapsleder, beredskapskoordinator, daglig leder, nettsjef og IKT-sikkerhetskoordinator, MEN andre roller/personer som jobber med beredskap/IT/ledelse vil også kunne ha nytte av øvelsen.
 
I evalueringene fra foregående års øvelser er det gitt tilbakemelding om god effekt der flere fra samme selskap deltok på øvelsen sammen. Da fikk en diskutert ansvar/roller/fordeling i eget selskap, og en kan utfylle hverandre i øvelsen.
 
Det forutsettes ikke IKT-kunnskap for å gjennomføre øvelsen. Resultat av øvelsen er konkrete innsatsplaner for IKT-sikkerhetshendelser, samt dokumentasjon på gjennomført øvelse. Denne øvelsen tilfredsstiller krav om beredskapsøvelse iht Beredskapsforskriften.
 

Ta kontakt med Hanne om dere har noen spørsmål til øvelsene (hanne.johansen@nettalliansen.no / 47630481)