Beredskapsøvelser for IKT-sikkerhet

Nettalliansen og NC-Spectrum inviterer til beredskapsøvelser i IKT-sikkerhet for tredje året på rad. Dette er et viktig og nyttig virkemiddel for å øke bevissthet og kompetanse innen IKT-sikkerhet.

Beredskapsøvelsene er et viktig og nyttig virkemiddel for å øke bevissthet og kompetanse innen IKT-sikkerhet, både for enkeltressurser og hele selskapet. I 2018 gjennomfører vi totalt 6 beredskapsøvelser hvor 2 av øvelsene er rettet mot IT-teknisk personell. 3 av øvelsene ble gjennomført våren 2018, og nå står de neste 3 for tur. 

Beredskapsøvelsene gjennomføres som en skrivebordsøvelse med gjennomgang av følgende tema:

  • IT-hendelse: Skytjenester og Internett
  • IT-hendelse: AMS
  • IT-hendelse: Unormal trafikk i nettverket for kontor og driftskontroll

Øvelsen er tilpasset beredskapsleder, beredskapskoordinator, daglig leder, nettsjef og IKT-sikkerhetskoordinator, men andre som jobber med beredskap/IT/ledelse vil også kunne ha nytte av øvelsen. 

I tilbakemeldingene fra tidligere års øvelser rapporteres det om god effekt der flere fra samme selskap deltar på øvelsen sammen. Da får man diskutert ansvar/roller/fordeling i eget selskap, og en kan utfylle hverandre i øvelsen.

Det forutsettes ikke IKT-kunnskap for å gjennomføre øvelsen. Resultat av øvelsen er konkrete innsatsplaner for IKT-sikkerhetshendelser, samt dokumentasjon på gjennomført øvelse. Øvelsen tilfredsstiller krav om beredskapsøvelse iht Beredskapsforskriften.

 

Det er maks 10 plasser per øvelse og alle øvelsene tidligere år har vært fulltegnet. Vi håper på like stort engasjement i høst! 

Pris: 6 000 kr/deltaker eks. mva.

Påmelding er bindende, men dersom påmeldt deltaker ikke kan stille er det mulig å sende en annen deltaker fra samme selskap.

Ved spørsmål til øvelsene, ta kontakt med Maria på mail / 95248863.
Overnatting: ta kontakt med Hanne på mail / 47630481.

 

Påmelding 

Oslo 16. oktober (For IT-teknisk personell)  

Oslo 17. oktober 

Gol 23. oktober